Dry Needling

Triggerpoints zijn lokale verhardingen in een spier die klachten op kunnen wekken. Ze worden ook wel spierknopen genoemd. Triggerpoints kunnen langdurige pijnklachten met uitstraling geven. Tijdens een dry needling behandeling wordt een dun naaldje in een triggerpoint geprikt. Wanneer dit gebeurt dan spant de spier zich plotseling aan, dit kan wat gevoelig zijn. Daarna ontspant de spier zich. Het is de bedoeling dat hiermee de lokale verharding in de spier opgeheven wordt. Hoe langer de klachten bestaan, hoe groter de kans dat de triggerpoints niet tot één spier beperkt zijn gebleven. Het kan dus nodig zijn om meerdere triggerpoints in één behandeling aan te pakken.

Het inbrengen van de naald voelt u bijna niet. Wanneer het triggerpoint aangeprikt wordt, dan kan dit wel kort gevoelig zijn. Sommigen beschrijven dit als een krampgevoel of een elektrisch schokje.

Na het prikken is de verbetering van pijnklachten of beweeglijkheid meestal direct merkbaar. Wel kan er soms een wat beurs gevoel ontstaan na de behandeling. Daarbij past het advies om de spieren te rekken en in beweging te blijven. Hierdoor trekt het beurse gevoel over het algemeen snel weg.

Meestal zijn slechts enkele dry needling behandelingen nodig om de klachten te verhelpen. Het is op dat moment wel verstandig om door middel van de juiste oefeningen en adviezen te voorkomen dat de klachten weer terugkomen.

Naast Dry Needling kunt u bij ons terecht voor:

Fysiotherapie
Kinderfysiotherapie
Manuele therapie
Oedeemtherapie